1ο χλμ. Επαρχιακής Οδού
Πολυκάστρου-Κιλκίς
Τηλ. 23430 22400
       23430 20200
Fax: 23430 24250
       23430 20201
info@geotechniki.com.gr

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με μελετητική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο συνεχίζει την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης. Ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που έχει υποβληθεί (7.700 αιτήσεις πανελλαδικά) είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν μέχρι σήμερα.

Τα Σχέδια Βελτίωσης που αφορούν στην επιδότηση επενδύσεων για την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην τελευταία προκήρυξη προέβλεπαν διαφορετικές ομάδες υποψηφίων, των οποίων η αξιολόγηση γίνεται ξεχωριστά.

Σε πρώτη φάση γίνονται οι αξιολογήσεις των πρώην και νυν καπνοπαραγωγών, των πτηνοτρόφων και των αγελαδοτρόφων, για τους οποίους προβλέπονται ξεχωριστά κονδύλια ενισχύσεων. Η αξιολόγηση αυτών των κατηγοριών έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη έχει εκδοθεί ένας σημαντικός αριθμός εγκρίσεων.

Στη συνέχεια σειρά έχουν τα Σχέδια Βελτίωσης που αφορούν στη ζωική παραγωγή και έχουν υποβληθεί τόσο από παλιούς όσο και από νέους γεωργούς. Αυτά αφορούν κυρίως σε επενδύσεις στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, της μελισσοκομίας και της χοιροτροφίας, αλλά και πιο καινοτόμων κατευθύνσεων όπως την εκτροφή σαλιγκαριών και την εκτροφή θηραμάτων.

Η τελευταία κατηγορία Σχεδίων Βελτίωσης που θα αξιολογηθεί είναι αυτά που περιλαμβάνουν επενδύσεις στη φυτική παραγωγή. Εκεί περιλαμβάνονται επενδύσεις σε γεωργικά μηχανήματα, εγκατάσταση φυτειών, αρδευτικά συστήματα, θερμοκήπια, αγροτικές αποθήκες, εγκαταστάσεις καθετοποίησης της παραγωγής, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύσεις στη βιομάζα κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν το πλαίσιο του προγράμματος, οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημέρα δημοσιοποίησης της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης (18/2/2011).

αναζήτηση
Mailing list
Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Ε.Π ΚτΠ

active³ 4.7 · www.ultravision.gr · Όροι χρήσης