1ο χλμ. Επαρχιακής Οδού
Πολυκάστρου-Κιλκίς
Τηλ. 23430 22400
       23430 20200
Fax: 23430 24250
       23430 20201
info@geotechniki.com.gr

Η οικονομική κρίση που σήμερα διανύουμε έχει δημιουργήσει μικρά ή μεγάλα αδιέξοδα σχεδόν σε όλους, ανεξάρτητα από τον οικονομικό τομέα όπου δραστηριοποιείται ο καθένας. Η  λύση σε αυτά τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που αυτά συνεπάγονται δεν είναι απλή και σίγουρα δεν θα έρθει μόνη της.

Όπως συχνά αναφέρεται, η χώρα πρέπει να αλλάξει παραγωγικό πρότυπο, να αποκτήσει εξωστρέφεια και να αρχίσει να παράγει προϊόντα ποιοτικά που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα γίνουν αποδεκτά στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Είναι αλήθεια ότι η κρίση, εκτός των προβλημάτων που δημιουργεί, γεννά και ευκαιρίες. Ευκαιρίες που πρέπει ο καθένας με βάση τα δεδομένα που έχει να ανακαλύψει και εν συνεχεία να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί. Ο τομέας που πιθανότατα έχει τις περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα επόμενα έτη είναι ο πρωτογενής τομέας.

Η καλύτερη απάντηση στην κρίση είναι η στροφή στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που βρίσκουν ομαλή διέξοδο στην αγορά και εξασφαλίζουν σίγουρο εισόδημα για τον παραγωγό. Η εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας (αγροτική παράδοση, πλούσια εδάφη, μεσογειακό κλίμα, αυξημένη ηλιοφάνεια κτλ.) για την παραγωγή προϊόντων που θεωρούνται καινοτόμα και παρουσιάζουν συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού είναι η καλύτερη λύση.

Παραδείγματα από τέτοιες εναλλακτικές καλλιέργειες είναι:

- Τα σαλιγκάρια

- Τα μανιτάρια

- Τα ρόδια

- Τα κράνα

- Τα μύρτιλλα (blueberries)

- Το ιπποφαές

- Η τρούφα

- Τα αρωματικά φυτά

- Τα λαχανικά

 

Οι συγκεκριμένες καλλιέργειες απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες γεωργούς όσο και σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη γεωργία, που επιθυμούν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός πως για πολλές από τις εναλλακτικές καλλιέργειες υπάρχουν δυνατότητες για εξασφαλισμένη διάθεση της παραγωγής και εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε επαφή με τα εξειδικευμένα στελέχη της εταιρίας μας προκειμένου να ενημερώνονται μεταξύ άλλων για αυτές τις νέες καλλιέργειες, την υποδομή που κατά περίπτωση απαιτείται (γη, άρδευση, εργασία κτλ.) και το κόστος εγκατάστασης, καθώς και άλλα τεχνικοοικονομικά δεδομένα (κόστος λειτουργίας, αποδόσεις κτλ.).

Επίσης, όλοι οι ενδιαφερόμενοι που σκέφτονται τη στροφή στη γεωργική παραγωγή είτε ως πλήρη απασχόληση, είτε ως συμπληρωματικό εισόδημα, θα πρέπει να ξέρουν πως υπάρχουν ή αναμένονται διάφορα προγράμματα επιδότησης. Το ύψος της επιδότησης και η δυνατότητα ένταξης σε αυτά τα προγράμματα εξαρτάται από το είδος της επένδυσης αλλά και τα χαρακτηριστικά και τα δεδομένα του κάθε επενδυτή.

Για το λόγο αυτό, κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και τα εξειδικευμένα στελέχη της ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ετοιμάζουν προτάσεις που απευθύνονται στα συγκεκριμένα δεδομένα του κάθε επενδυτή – ενδιαφερόμενου.

αναζήτηση
Mailing list
Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Ε.Π ΚτΠ

active³ 4.7 · www.ultravision.gr · Όροι χρήσης